Starten op jonge leeftijd heeft tal van voordelen

Op 4-jarige leeftijd kun je al beginnen met het verkennen van de piano, met het naspelen liedjes, op ritmes dansen en bewegen, klappen, zingen en neuriën, verhalen in klank omzetten. 

Op 6-jarige leeftijd kan daaraan toegevoegd worden het aan de hand van kleurrijke boeken de beginselen van het noten lezen, uitdrukking aan gevoelens geven met o.a. de sterkte van de klank (dynamiek) en de intensiteit of lengte van de tonen (warm, kort, lang). 

Op 7-/8-/9-jarige  leeftijd komt dit allemaal nog meer samen doordat het noten lezen en het begrip van techniek en waarom je die toepast steeds groter wordt. Dan komen muziekstijlen in de vorm van popsongs, jazzstukjes, klassieke sonatines en romantische voordrachtstukjes aan bod. 

Rond 10 of 11 jaar wordt meestal ook duidelijk welke stijl(en) de voorkeur hebben van de leerling/student. Maar dat kan in de loop van de jaren ook veranderen. 

Op de middelbare school verbreed meestal de interesse zich en kan ook het begeleiden van andere instrumenten of het zelf muziek schrijven eraan toegevoegd worden. 

Meld uw kind aan voor een vrijblijvende Proefles via het contactformulier, bel mij op

06-19933854 of stuur mij een Whatsapp berichtje!